مرجان اسماعیلی - فصل پاییز که میرسد، سر و کلهی سرماخوردگیها و همراه آن شلغم هم در همهی خانهها پیدا میشود! میدانید چرا؟ به دلیل اینکه شلغم در پاییز و زمستان مانند داروست!
خوردن شلغم مقاومت بدن را در برابر ویروسها و عفونتها افزایش میدهد. اگر سرفههای خشک و گلودرد دارید، این گیاه به شما کمک میکند بهتر شوید. حالا که شلغم این اندازه مفید است، بیایید با هم آن را درست کنیم!
شلغمها را میشوییم و در قابلمه میریزیم. نصف لیوان آب اضافه میکنیم. گاز را روشن میکنیم تا آب جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، شعله را کم میکنیم تا شلغمها آهسته بپزند.
پس از نیم ساعت، شلغمها را با چنگال امتحان میکنیم. اگر نرم شده بودند، میتوانیم آنها را برداریم. اگر هم هنوز خوب نپخته بودند، کمی آب گرم اضافه میکنیم تا پخته شوند.
وقتی شلغمها پختند، میتوانیم آنها را گرم یا سرد استفاده کنیم. حواستان باشد آب باقیمانده از شلغمها را دور نریزید چون کلی خاصیت دارد.
راستی! بخار شلغم هم برای بخور دادن خیلی خوب است و سردردهایی را که از سرماخوردگی بهوجود میآیند درمان میکند.